lauantai 18. elokuuta 2012

Teini-ikä lähestyy

Epulla alkaa teini-ikä kolkuttelemaan oville. Sen verran tehokkaasti alkaa komennot kaikumaan kuuroille korville. Ei siis paljoa reenailla kovin ihmeellisiä asioita. Odotellaan, että pöllöily loppuu ja järki palaa korvien väliin.

Tänään poika kuskasi terassille meille kuulumattoman kännykkäkotelon, ilmeisesti naapurin tontilta.. että hyvä noutaja pojasta tulee. Vielä kun osaisi niitä tipusia noutaa ja jättäisi muille kuuluvat tavarat rauhaan. :)

Hampaatkin vaihtuvat kovaa tahtia. Ostettiin poitsulle iso savuluu ja kas kummaa; kahden tunnin kaluamisen jälkeen löydettiin matolta kolme maitohammasta. Kulmahampaat ovat pudonneet ja uusia odotellaan tilalle.

Käytiin kasvattajankin tykönä tuossa heinäkuussa ja kuvasaalistakin saatiin jonkin verran. Muutama ihan julkaistava kuvakin löytyi joukossa, eli olkaapas hyvät:

Koko turbokööri menossa järveen.

Vesipeto eli Sissi. Epun äitee. :)

Eppuli vaanii.

Välillä oltiin ihan paikoillaankin. Riittävän kauan. 

3 kommenttia:

  1. No höh, kirjoittelin tuossa äsken kommentin, mutta se katosi jonnekin, yritetäänpä uudelleen...

    Kivan näköistä menoa koko porukalla! Epulla näyttää olevan aika tuuhea karva, vai onko se ollut silloin heinäkuussa vielä pentukarvaa? Jallulla on aika sileä ja ohut turkki, sais olla tuhdimpi karva tänne pohjoisen keleihin.

    Uiko Eppu jo? Jallu ei ui, putosi pari kertaa jyrkkäreunaiseen lähilampeen keväällä, joten nyt opetellaan sit veden kavereiksi paremmilla rannoilla.

    Jallullakin vaihtuivat hampaat vauhdilla, viime viikon lopulla jännitettiin vielä tiukasti kiinni olevia yläkulmureita, kun uudet pukkas vauhdilla eteen, mutta sukkaleikit ja puruluut tekivät tehtävänsä, yläkulmuritkin lähtivät.

    Myös meidän Jallu on nykyisin ihan korvaton, teini-ikä painaa päälle pahasti. Onneksi vielä tämä viikko mennään jalkaleikkuksen takia hihnalenkeillä, muuten se painais varmaan kilometrin päässä pöläyttelemässä lintuja pusikoista. Pitää vaan ottaa extrahyviä herkkuja ja pitää koira parin metrin säteellä sit kun sen voi taas päästää vapaaksi. Ja pentukurssi alkaa tällä viikolla, tuleepa vähän aivojumppaa.

    Jos teillä päin näkyy sitä kadonnutta järkeä, lähettäkää meillekin pari järjenhiventä, sille olis tosiaan käyttöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epulla on vielä pentukarvaa jäljellä, eli heinäkuun kuvissa nuo tuuheat kohdat ovat vielä pentukarvaa. Näyttäisi pojalle tulevan aika sileä ja ohut karva. Hassun näköinen on, kun Epulla on pentukarva vähäsen vaaleampaa kuin sileä karva.

      Eppu ei ole käynyt vielä uimassa, eikä tuolla tunnu olevan järin suuri kiinnostus asiaa kohtaan. Muutaman kerran on ihmetellyt mitä ihmettä se märkä juttu on tassujen pohjissa. Sadesäätä Eppu inhoaa ja mieluusti tekee sadesäällä tarpeensa mahdollisimman lähelle ulko-ovea ettei vaan kastuisi. ;)

      Meillä kanssa siirrytään kohta hihnalenkkeihin, kun poika lähtee melko usein karkuteille naapurin pihalle. Hiffas tuossa pari viikkoa sitten, että siellähän on ihmisiä ja koirakin.. toki auttaisi pihan aitaaminenkin tuohon ongelmaan, mutta aita on vielä suunnitteluasteella.

      Meillä on kanssa aikamoinen riesa tuo korvavaikun keräytyminen. Melkeinpä saa parin päivän välein olla puhdistamassa korvia. Korvia ollaan trimmattu muttei nyt ihan karvattomaksi viittis poikaa pistää. Auttoiko teillä ruokavalion vaihto möhnämäärään?

      Poista
  2. Juu kokeiltiin nyt vähäsen lenkitystä vapaana, kakara on ihan apina ja lähtee heti tekemään ihan omaa hakukuviota. Joten tiedossa on rutkasti luoksetulotreeniä kotipihalla ja lenkeille pitää miettiä kaikki mahdollinen viihdyke mukaan, jotta pikkulinnut ei voit kuus-nolla.

    Juu myös Jallu inhoaa sadesäätä, miten meille aina sattuukin näitä hienohelmoja, Jeppe on ihan samanlainen...

    Nyt ei ole korvia tarvinnut enää puhdistella, eli ruoan vaihto kyllä auttoi!

    VastaaPoista